Landschap fotoworkshop Marken

Roosen Images

BEL NU: +31 630336848
Winkelwagen:  0,00 0 items

Blogberichten

Landschap fotoworkshop Marken

lijnen, compositie, belichting, scherpe foto's maken, landschap fotografie, winter, landschap, landschapsfotografie, fotografie, nederland, marken, ijs, kruiend ijs, paard van marken, vuurtoren, roosenimages, fotoworkshop, ijsselmeer, foto workshop, workshop, jeroen roosen

Kruiend ijs

De fotoworkshop van 15 februari was een succes, tenminste dat zeggen de deelnemers. Deze fotoworkshop wordt al 5 jaar gegeven. Drie jaar was er ijs en kruiend ijs tijdens de fotoworkshop. Al twee jaar missen we een bevroren IJsselmeer. Maar de kwaliteit van de foto’s is er niet minder om. Want met open water kan er prima gefotografeerd worden met filters. Deze fotoworkshop staat in het teken van lijnen, compositie, technieken voor verfijnde belichting en werken met lange sluitertijden.

Oer Hollandse landschap foto’s

Als je van echte Hollandse landschappen houdt, van originele cultuur, dan is Marken de place to be. In de winter wordt het gevoel van het wandelen in een oerlandschap versterkt. De frisse temperaturen en de wind dragen daar aan bij. Want waaien doet het bijna altijd op de  lege vlakte die omgeven is door open water.
Het licht was op 15 februari was zoals ideaal. Een typische februari wolkenlucht. Hollands, bewolking afgewisseld door open lucht met laag strijklicht wat typisch is voor februari. Februari levert vaak licht dat ideaal is voor kwaliteitsfoto’s.

landschap fotografie, winter, landschap, landschapsfotografie, fotografie, nederland, marken, ijs, kruiend ijs, paard van marken, vuurtoren, roosenimages, fotoworkshop, ijsselmeer, foto workshop, workshop, jeroen roosen

Het Paard van Marken

De vuurtoren van Marken wordt door de inwoners van Marken ook wel het Paard van Marken genoemd. Vanuit een bepaald standpunt heeft de vuurtoren met enige inbeelding de vorm van een paard. Het is misschien wel de mooiste vuurtoren van Nederland.
Pas na een stevige wandeling kun je dit baken bereiken, dat midden in het IJsselmeer ligt.
Nadat iedereen skills heeft geoefend tijdens de fotoworkshop, wordt deze middag traditioneel afgesloten bij de vuurtoren. Dat is het moment superme om alle geleerde skills van de workshop in de praktijk te brengen. Waar kun je dit beter doen dan op een unieke fotolocatie waar je in de zoeker van de camera een schitterende vuurtoren ziet staan met een prachtige wolkenlucht.

Foto’s deelnemers fotoworkshop

En de foto’s van de deelnemers? Die zijn binnenkort hier te zien.

Over de auteur
Roosenimages
Roosenimages levert beeldmateriaal voor de (petro chemische) industrie, offshore, B2B bedrijven, sportbedrijven, outdoor-, reis- en fotomagazines. Bij Roosenimages kunt u ook terecht voor lezingen, fotoworkshops en fotografie voor particulieren.