Zuid Limburgse landschappen

Roosen Images

BEL NU: +31 630336848
Winkelwagen:  0,00 0 items

Blogberichten

Snoepwinkel voor landschapsfotografen

epen, limburg, zuid limburg, landschap fotograaf nederland, landschapsfotograaf nederland, landschap nederland, dutch landscapes,ederland, nederlandse landschappen, winter, landschap, landschapsfotografie, fotografie, nederland, zuid limburg, epen, roosenimages, fotoworkshop, foto workshop, workshop, jeroen roosen

Eindelijk heuvels
Het zuidelijkste stukje Nederland is landschappelijk gezien misschien wel het meest bijzonder. Boven Sittard is het de vlakte die het Nederlands landschap dicteert. En in Zuid Limburg is het altijd feest. Het zijn de heuvels die zorgen voor een gevarieerd landschap. Voor landschapsfotografen is Zuid Limburg als een snoepwinkel. Iedere tien meter bekijk je hetzelfde landschap vanuit een andere invalshoek. Dat maakt het zo fantastisch om er te zijn.

Heggen en holle wegen
Grasweiden zijn open gesteld voor wandelaars. Waar kom je dat nog tegen in Nederland? En dan zijn er de smalle stille voetpaden. Als ze op een helling liggen zijn ze vaak door de regen de afgelopen decennia uitgesleten tot holle wegen. Bovendien worden de meeste holle wegen gelardeerd door heggen waar de vogels nestelen, eten zoeken en naartoe vluchten. Voor fotograferen zijn de holle wegen met het afwisselende lijnenspel een onuitputtelijke bron van inspiratie.

Geuldal
Misschien wel de mooiste wandeling voert door en rondom het Geuldal. Het rondje rondom de kerk van Epen leidt je langs de mooiste plekken die Zuid Limburg te bieden heeft. Zeker in de herfst en lente is dit de “place to be”. Het enorm bonte kleurenpalet tovert het landschap om tot een snoepwinkel. Net zoals in een snoepwinkel kom je alle kleuren tegen. Een feest voor oog. En op een doordeweekse dag is het er stil, muisstil. In vergelijking met de overvolle drukte van de Randstad biedt dit kleine stukje Nederland nog een oase aan rust.

wandelen in zuid limburg

Over de auteur
Roosenimages
Roosenimages levert beeldmateriaal voor de (petro chemische) industrie, offshore, B2B bedrijven, sportbedrijven, outdoor-, reis- en fotomagazines. Bij Roosenimages kunt u ook terecht voor lezingen, fotoworkshops en fotografie voor particulieren.